Vilken ska du välja, antingen officiell eller inofficiell telefon?

8 min read Smarttelefonen är en lovande enhet i teknikvärlden. När vi först ska välja en telefon baserat på våra krav, överväger vi varumärket. Då går vi efter önskade specifikationer... June 08, 2023 05:36 Vilken ska du välja, antingen officiell eller inofficiell telefon?

Smarttelefonen är en lovande enhet inom teknikvärlden. När vi först ska välja en telefon baserat på våra krav, överväger vi varumärket. Sedan går vi efter önskade specifikationer.

Smarttelefonföretag erbjuder våra förväntade och oväntade funktioner som gör att vi kan uppfylla våra behov och krav.

"Men har du någonsin insett att du aldrig blir nöjd med de funktioner du har?"

Motivera ditt tänkande och välj önskad

De förbättrar tjänsterna och uppdaterar teknikerna snabbt. Om du har köpt en telefon idag, några dagar senare, utvecklar samma märke en annan telefon som är mycket bättre än den förra till samma pris. De tvingar dig att inse att den nya är bättre än den förra. I det här fallet är du i ett dilemma. Som varumärkesälskare eller teknikälskare kommer du att välja den senaste. Tja, detta är ditt val och beslut.

Nu ska jag svara på frågan, vilken du ska köpa antingen officiell eller inofficiell.

När du bestämmer dig för att köpa en telefon, oavsett vilken telefon som har de bästa funktionerna, kommer du att överväga din ficka först. Men en sak har jag upplevt ofta, jag vet inte vad som händer med dig.

Officiell telefon eller inofficiell telefon

En fallstudie

Förra året fick jag en fast summa pengar för att köpa en smartphone, ett välkänt varumärkes telefon. När jag gick till marknaden förändrades saker. Jag kände att om jag hade lite mer budget skulle jag köpa en annan telefon.

Men jag var fast besluten att jag inte skulle välja en annan och köpte min riktade telefon. I mitt sinne pågår en tyst kamp. Jag insåg att jag inte är glad. Om jag valde en annan skulle det vara bra för mig. I det här fallet har jag aldrig utvärderat telefonen, vare sig den är auktoriserad eller obehörig.

Det här kan verkligen hända dig om du är en teknikälskare som jag.

Efteråt ändrade jag mig och bytte ut min telefon med den högre utvalda. Några dagar senare stötte jag på flera problem på min telefon. Jag köpte min telefon från en pålitlig butik, men de höll flera blah blah-tal.

Någon sa att det är vanligt eftersom det inte är en officiell 

Vid den tiden var jag tvungen att ångra inte för varumärket, inte för de betrodda butikerna, inte för mitt teknikälskande sinne. "Jag ångrade just i det ögonblicket bara för mina pengar, som var sammankopplade med mina ansträngningar och drömmar."

Nu kan du inse vad den inofficiella telefonen är:

Maximalt människor möter ett betydande problem när de använder den inofficiella, men de kan inte inse det även om de inte har några problem. Men andelen människor som är helt nöjda med sin inofficiella telefon är försumbar. Kanske kommer du att säga att jag är okej med min inofficiella telefon. Ja, du är okej, men du kan känna skillnaden i din mobila prestanda när du kommer att använda den officiella och inofficiella sida vid sida.

"Jag tänker inte berätta för dig hur dina pengar du ska använda. Men jag skulle vilja säga till dig, spenderar du dina pengar på en värdig plats?"

Den här månaden har min kollega köpt en mellanklasstelefon, även om jag föreslog henne att köpa den officiella. Tyvärr var hon inte den lyckliga eftersom hon efter tre dagar upptäckte kameraproblem. Sedan hävdade hon problemet med shopparen. Köparen är en känd person för henne, så han bytte telefon.

Men vilken oturstjej hon är!

Den här gången stängs telefonen av och på automatiskt. Till slut bestämde sig shopparen för att ge henne en annan modell men samma märkes telefon. Åh, min stackars kollega, hon var tvungen att välja den där hon tänkte på sin investering. Men den här gången använder hon också inofficiell och skrämmande att den inofficiella telefonen kommer att vara avstängd under nästa år eller en nära framtid.

"Jag tror inte att hon har otur. Jag försäkrar dig att hon tog fel beslut att köpa en telefon. Och efter att ha haft telefonen är hon inte alls nöjd."

officiell vs inofficiell telefon

Skillnaden mellan officiell och inofficiell telefon

Jag undersökte mycket om den officiella och inofficiella telefonen. Jag har fått reda på att smartphoneföretag skapar skillnaden mellan dessa två. Vissa telefoner, medan de tillverkas, är inte redo att levereras på marknaden som den officiella eftersom de är defekta. Konsumenterna använder en del av dem, och dessa telefoner lämnas tillbaka till varumärkets vårdcentral för stora tekniska problem.

I det här fallet säljer smartphoneföretag de defekta och returnerade produkterna till återförsäljare till ett minimalt pris.

För det andra importeras eller exporteras inte de inofficiella telefonerna till ett land genom att betala skatt. I detta avseende har den här typen av telefon inget registrerat nummer. Så om du tappar bort din telefon är det ganska omöjligt att ta reda på din telefon.

Dessutom får du inte garantin eller garantin för din inofficiella telefon. Tvärtom, den officiella telefonen ger dig ett eller flera kostnadsfria tjänsteår i händelse av tekniska problem.

Bottom Line

Det är nu eller aldrig. Du måste tänka på hur du kan utnyttja dina intäkter säkrare och med tillfredsställelse. Detta är inte en riktlinje utan en åsikt av mig utifrån min erfarenhet.

Titta på Så här rotar du Xiaomi Mi A1 Android-smartphone

User Comments (0)

Add Comment
We'll never share your email with anyone else.